Pieczarkowy krem z grzankami
ok. 3 l wywaru warzywnego
8 pieczarek (obranych i pokrojonych)
2 szalotki (pokrojone)
2 ząbki czosnku
100 ml białego wina
szczypta chilli
2 łyżki masła
sól
pieprz
Na rozgrzane masło, wrzuć szalotki, czosnek i pokrojone pieczarki. Lekko podsmaż. Dopraw solą, pieprzem i chilli. Na koniec wlej wino i zaczekaj aż się zredukuje. Wszystko zalej wywarem i gotuj ok 30-40 minut. Gotową zupę zmiksuj blenderem na krem. Na koniec dodaj śmietanę. Podawaj z grzankami.
Przepis na grzanki znajdziecie tu
Smacznego !
Zapraszam na inne moje zupy - tutaj
3 komentarze:
Pychotka i do tego jeszcze grzaneczki.
lubię gdy jest tak dużo grzanek.
o, z grzankami. :) pycha.
Prześlij komentarz