Jajka z sosem holenderskim na żytnim chlebie z szynką kiełkami i szczypiorkiem.
Zielona herbata
sos holenderski
1 żółtko
2 łyżki rozpuszczonego masła
kilka kropel soku z cytryny
odrobina wody
sól
biały pieprz
Żółtko ubij trzepaczką lub mikserem. Nie przerywając ubijania dodawaj sok z cytryny, wodę, i powoli wlewaj rozpuszczone, ciepłe masło. Dopraw solą i pieprzem. Ubijaj aż powstanie gładki sos.
Jajka podawaj z gotowym sosem.
Smacznego !
4 komentarze:
Porywam te kanapeczki:D
Cudowne śniadanko :>
Kurde, zawsze wyskoczysz Asiu z jakimś mega fajnym śniadankiem, że ślinę mam aż do pasa...:) Poproszę o jedną kanapeczkę :)
A proszę Cię uprzejmie :-)
Prześlij komentarz