27 kwietnia 2013

Sobotnie śniadanie


 Jajka z sosem holenderskim na żytnim chlebie z szynką kiełkami i szczypiorkiem.
Zielona herbata

sos holenderski
1 żółtko
2 łyżki rozpuszczonego masła
kilka kropel soku z cytryny
odrobina wody
sól
biały pieprz

Żółtko ubij trzepaczką lub mikserem. Nie przerywając ubijania dodawaj sok z cytryny, wodę, i powoli wlewaj rozpuszczone, ciepłe masło. Dopraw solą i pieprzem. Ubijaj aż powstanie gładki sos.
Jajka podawaj z gotowym sosem.
Smacznego !

4 komentarze:

GrowingUp pisze...

Porywam te kanapeczki:D

Kamciss pisze...

Cudowne śniadanko :>

Beatrice pisze...

Kurde, zawsze wyskoczysz Asiu z jakimś mega fajnym śniadankiem, że ślinę mam aż do pasa...:) Poproszę o jedną kanapeczkę :)

asia white kitchen pisze...

A proszę Cię uprzejmie :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...