28 maja 2012

Rogaliki z bakaliami



Robi się je w 5 minut, nie licząc czasu pieczenia.

Składniki:
paczka ciasta francuskiego
10 dkg orzechów włoskich
10 dkg rodzynek
paczka owoców kandyzowanych
dwie łyżki miodu
łyżka masła
łyżka cukru trzcinowego
łyżka cynamonu

Oto jak zrobić:
w malakserze zmiel orzechy z masłem i miodem,  zmieloną masę przełóż do miski, dodaj rodzynki
 i kandyzowane owoce, wymieszaj. Gotowe ciasto francuskie rozwiń, posyp cukrem i cynamonem.Rozłóż przygotowaną masę na całym cieście, zwiń w rulon jak naleśnik, pokrój na ok 4 cm odcinki.
Ułóż w foremce na muffinki. Piecz w temp. 180% ok 50 minut.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...