16 czerwca 2012

Penne ze szpinakiem i łososiem

Penne ze szpinakiem i łososiem

Składniki na 3 porcje

makaron Penne 150 g
50g masła
1,5 szklanki mleka
1łyżka mąki
sól
 pieprz
gałka muszkatołowa
kilka liści szpinaku
2,3 plastry wędzonego łososia najlepiej bałtyckiego

Jak zrobić:
ugotować makaron
na patelni lub rondelku roztopić masło, zagęścić mąką, dolać mleko, doprawić przyprawami, wymieszać aż sos zgęstnieje, na koniec wrzucić do sosu szpinak i kawałki łososia.

Makaron polać obwicie sosem

Smacznego!

1 komentarz:

Ania pisze...

Wygląda super, uwielbiam łososia(jakoś najbardziej smakuje mi ten z Lidla), zawsze szukam nowych sposobów na jego wykorzystanie, Twój zapowiada się bardzo pysznie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...