Penne ze szpinakiem i łososiem
Składniki na 3 porcje
makaron Penne 150 g
50g masła
1,5 szklanki mleka
1łyżka mąki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
kilka liści szpinaku
2,3 plastry wędzonego łososia najlepiej bałtyckiego
Jak zrobić:
ugotować makaron
na patelni lub rondelku roztopić masło, zagęścić mąką, dolać mleko, doprawić przyprawami, wymieszać aż sos zgęstnieje, na koniec wrzucić do sosu szpinak i kawałki łososia.
Makaron polać obwicie sosem
Smacznego!
Składniki na 3 porcje
makaron Penne 150 g
50g masła
1,5 szklanki mleka
1łyżka mąki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
kilka liści szpinaku
2,3 plastry wędzonego łososia najlepiej bałtyckiego
Jak zrobić:
ugotować makaron
na patelni lub rondelku roztopić masło, zagęścić mąką, dolać mleko, doprawić przyprawami, wymieszać aż sos zgęstnieje, na koniec wrzucić do sosu szpinak i kawałki łososia.
Makaron polać obwicie sosem
Smacznego!
1 komentarz:
Wygląda super, uwielbiam łososia(jakoś najbardziej smakuje mi ten z Lidla), zawsze szukam nowych sposobów na jego wykorzystanie, Twój zapowiada się bardzo pysznie.
Prześlij komentarz