Wracając z pracy do domu kupiłam chleb i...zobaczyłam świeżą wędzoną makrelę.
Kupiłam jedną, po powrocie do domu w lodówce czekał niedzielny rosół. Ale na kolację...może pasta z makreli.
Składniki:
1 wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
1 ogórek korniszon
1/4 cebuli
1 ząbek czosnku
łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól , pieprz
łyżka majonezu
Oto jak zrobić:
obierz rybę delikatnie, oddziel mięso od wszystkich ości i kręgosłupa, podrób w palcach
wrzuć do malaksera kolejno rybę, jajka, ogórka, cebulę i czosnek. Wszystko razem zmiksuj i przełóż do
miski. Dodaj majonez, oliwę, cytrynę i przyprawy. Wszystko wymieszaj, dopraw do smaku
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz