A na Początek ...:)
Bruschetta
Chcę od czegoś zacząć.
Myślę że jeśli to ma być blog kulinarny, powinnam zacząć od przystawki
Bo każdy posiłek powinniśmy zaczynać od przystawki.
Bruschetta to typowo włoska, bardzo lekka i smaczna przekąska, łatwa w przygotowaniu
Myślę że jeśli to ma być blog kulinarny, powinnam zacząć od przystawki
Bo każdy posiłek powinniśmy zaczynać od przystawki.
Bruschetta to typowo włoska, bardzo lekka i smaczna przekąska, łatwa w przygotowaniu
Składniki:
wersja podstawowa
kilka kromek chleba (najlepiej czerstwego)
pomidor
świeża bazylia
1 ząbek czosnku
szczypiorek lub cebulka dymka
oliwa z oliwek
sól morska
pieprz
ser (najlepiej Parmigiano-Reggiano ) starty na tarce
oto jak zrobić :
piekarnik nagrzewamy do 180% i opiekamy w nim kromki chleba. W między czasie przygotowujemy pomidory, zalewamy je wrzątkiem, obieramy ze skóry. Kroimy wszystkie składniki: pomidory, czosnek, cebulkę, bazylię. Łączymy wszystko i dodajemy oliwę sól i pieprz.
Tak przygotowane pomidory układamy na podpieczone kromki chleba i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz