tag:blogger.com,1999:blog-3706203421934209034.post4504698960048572800..comments2023-10-13T03:39:57.477-07:00Comments on Asia White Kitchen: Bułeczki pszenne na zakwasieasia white kitchenhttp://www.blogger.com/profile/13804529430067634713noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3706203421934209034.post-56906317772587889302014-01-11T09:12:59.746-08:002014-01-11T09:12:59.746-08:00No tak tak jasne. Nie rozumiem tylko twojej agresj...No tak tak jasne. Nie rozumiem tylko twojej agresji, jest tu zupełnie nieuzasadniona i niepotrzebna. Po pierwsze miło by było (jeśli już jesteś taka/taki wyszczekany bo nie wiem do kogo mówię) gdybyś się podpisał. Po drugie radzę iść na siłownię albo pobiegaj nie będziesz musiał nikogo strzelać w twarz. A po trzecie: tak zgadza się że porządny zakwas nie potrzebuje drożdży ale, to jest normalna sprawa że robi się pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży. Radzę poczytać troszkę literatury na temat pieczenia chleba w domu. Tam jest wszystko wyjaśnione-naprawdę :) Wiesz ja też czasem dostaję nerwowego słowotoku jak ktoś do wędliny dodaje sól peklującą, ale nic nie mogę na to poradzić. Aha jeśli nie odpowiada Ci mój blog zawsze możesz zmienić adres jest ich trochę w sieci również tych o pieczeniu pieczywa na zakwasie. asia white kitchenhttps://www.blogger.com/profile/13804529430067634713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3706203421934209034.post-34557057044610729102014-01-11T08:48:01.549-08:002014-01-11T08:48:01.549-08:00Zawsze ilekroć widzę przepisy „na zakwasie” a późn...Zawsze ilekroć widzę przepisy „na zakwasie” a później czytam, że dalej jako składnik goszczą drożdże to mam ochotę strzelić w twarz autorkę przepisu najmocniej jak tylko potrafię, żeby się wreszcie otrząsnęła! Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że cały szlachetny smak zakwasu zabijasz drożdżami piekarskimi. Taki wypiek traci wówczas wszystkie cenne walory jakie niesie za sobą zakwas jak np, dłuższą świeżość. Do porządnego zakwasu nie potrzeba już drożdży piekarskich!!! A jeżeli chcesz piec koniecznie dodając drożdże to już nie dodawaj zakwasu, bo jest to zupełnie zbędne i mija się z celem a co gorsze to tylko zmarnowanie użytego zakwasu. Otrząśnij się proszę Ciebie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3706203421934209034.post-4624526187113800092012-11-20T09:49:25.762-08:002012-11-20T09:49:25.762-08:00Tak naprawdę to miał być chleb, ale jakoś tak stwi...Tak naprawdę to miał być chleb, ale jakoś tak stwierdziłam że dawno nie robiłam bułeczek i wyszły sobie takie ładne :)asia white kitchenhttps://www.blogger.com/profile/13804529430067634713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3706203421934209034.post-77146346775347527802012-11-20T04:55:14.978-08:002012-11-20T04:55:14.978-08:00Bułek na zakwasie jeszce nie robiłam. Muszę przyzn...Bułek na zakwasie jeszce nie robiłam. Muszę przyznać, że Twoje wyglądają niesamowicie smacznie!:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07793378613380367195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3706203421934209034.post-77810412067653628492012-11-20T02:59:09.199-08:002012-11-20T02:59:09.199-08:00Domowe Bułeczki! Pycha!:)Domowe Bułeczki! Pycha!:)Anikahttps://www.blogger.com/profile/08267935605089704831noreply@blogger.com