Strony

27 kwietnia 2013

Sobotnie śniadanie


 Jajka z sosem holenderskim na żytnim chlebie z szynką kiełkami i szczypiorkiem.
Zielona herbata

sos holenderski
1 żółtko
2 łyżki rozpuszczonego masła
kilka kropel soku z cytryny
odrobina wody
sól
biały pieprz

Żółtko ubij trzepaczką lub mikserem. Nie przerywając ubijania dodawaj sok z cytryny, wodę, i powoli wlewaj rozpuszczone, ciepłe masło. Dopraw solą i pieprzem. Ubijaj aż powstanie gładki sos.
Jajka podawaj z gotowym sosem.
Smacznego !

4 komentarze:

  1. Kurde, zawsze wyskoczysz Asiu z jakimś mega fajnym śniadankiem, że ślinę mam aż do pasa...:) Poproszę o jedną kanapeczkę :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę na blogu i komentarz. Proszę o nie umieszczanie spamu, ponieważ będzie natychmiast kasowany.
Asia