Sernik z truskawkami na zimno z biszkoptem na dole i u góry. Pyszny mus i świeże owoce.
Pierwszy raz robiłam w ten sposób biszkopt i obawiałam się że nie wyjdzie, ale niepotrzebnie, bo wyszedł wspaniały. Przepis pochodzi Kwestii Smaku.
Masa serowa jest nieco inna, ponieważ u Asi jest 250 g serka twarogowego i 500 g mascarpone. Ja użyłam 600 g sera i 250 g śmietany kremówki. Musiałam dodać żelatynę bo bałam się że masa się nie utrzyma.
Masa serowa jest nieco inna, ponieważ u Asi jest 250 g serka twarogowego i 500 g mascarpone. Ja użyłam 600 g sera i 250 g śmietany kremówki. Musiałam dodać żelatynę bo bałam się że masa się nie utrzyma.
Sernik wyszedł wyśmienity.
Truskawki pojawiają się już, co prawda nie są to jeszcze nasze truskawki, ale ja już nie mogę się doczekać letnich, owocowych ciast.
To faktycznie SŁODKIE CUDO! :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda !!:)
OdpowiedzUsuńO Jezusicku jak ten sernik BOSKO wygląda!
OdpowiedzUsuńkusząca propozycja :)
OdpowiedzUsuńmmmm wygląda bosko!
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! Bardzo lubię takie serniczki, takie lekkie, delikatne, takie letnie. Zresztą, co ja Ci dużo Asiu będę pisać - sama doskonale wiesz ;)
OdpowiedzUsuńWiem, wiem :)
OdpowiedzUsuń